top of page
Nettisivun tausta.png
SS2023 juhlalogo ajankohta.jpg
SS2023 opastuskartta näytteilleasettajapaikat numerointi.png

Sahanperän Savotta on Lapin suurin metsäalan vuosittainen tapahtuma. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013 Pilkkeen ja Arktikumin pihapiirissä. Nyt juhlavuoden kunniaksi tapahtumapaikaksi valikoitui Lapin Metsämuseon alue, jossa vanha ja uusi kohtaavat.
 

Sahanperän savotta on saanut paljon kehuja monipuolisuudestaan. Esillä on erilaisia metsien käyttömuotoja, kuten metsätaloutta, luonnonhoitoa, luonnonsuojelua, virkistyskäyttöä, keräilyä ja tuotteiden valmistusta. Myös tapahtuman historia on mielenkiintoinen. Kaikki sai alkunsa, kun.. Lue tarkemmin Samperin sanomista.

 

Näytteilleasettajat järjestävät kävijöille toiminnallista ohjelmaa. Pääasiassa ohjelmaa suunnataan lapsille, mutta aikuisillekin on paljon nähtävää ja koettavaa. Tänä vuonna ehkä enemmän kuin koskaan. Tapahtumassa onkin helppo viihtyä vaikka koko päivän ajan. Ohjelmasta lisää TÄÄLTÄ!

Lapin Metsämuseo tarjoaa loistavat puitteet suuren yleisötapahtuman järjestämiseen. Lähes 4 hehtaarin kokoinen alue pitää sisällään monelaisia ympäristöjä. Museolla voi tutustua vanhoihin savottakämppiin, erilaisiin rakennuksiin, koneisiin ja välineisiin, joilla ennen vanhaan töitä tehtiin. Alueelta löytyy metsää ja avointa maastoa, sekä Salmijärven rantaa. Vain mielikuvitus on siis rajana, kun näytteilleasettajat suunnittelevat sisältöä pisteilleen.

Rajallisen pysäköintitilan johdosta tutustu pysäköintiohjeeseen TÄÄLTÄ!

Järjestämisestä vastaa Lapin Metsämuseoyhdistys ry yhteistyössä MetsäRekry Lappi -hankkeen kanssa. Tänä vuonna tapahtumaan tulee savottahistorian lisäksi myös rekrytapahtuma, jonka ansiosta tapahtumasta voi lähteä jopa uuden työpaikan kanssa. Tai ainakin ajatuksen metsäalalle siirtymisestä tai opiskelusta metsäalalle.

Sahataituri Rössi.jpg

Tapahtuman järjestämistä sponsoroi:

mmsaatio-tunnus.jpg
bottom of page