top of page

Koe Lapin Metsämuseo monipuolisesti

Mikäli etsit jotain erilaista ja mukavaa tekemistä Rovaniemellä kesäaikaan, tervetuloa Lapin Metsämuseolle!

Esineistöä ja tarinoita

Lapin Metsämuseo kertoo tarinaa Lapin suurten savottojen aikakaudesta 1870-luvulta lähtien aina metsätöiden koneellistumiseen saakka 1960-70-luvuille. Metsäiseltä museoalueelta löytyy aitoja savottakämppiä, metsätyövälineitä, uittokalustoa ja metsätyökoneita.

 

Metsäkämppiä ja muita rakennuksia on siirretty museoalueelle eri puolilta Lappia, ja jokaisella kämpällä, tallilla ja saunalla on oma mielenkiintoinen historiansa. Myös esineillä on omat tarinansa: eräs mielenkiintoisimmista ja näyttävimmistä esineistä lienee Suomen ensimmäisellä koneellisella metsätyömaalla käytetty ”Samperin veturi”, joka löytyy museoalueelta.

Lapin Metsämuseon kokoelmia voit selata Kantapuu-tietokannassa.

Lapinmetsamuseo_kuvat_0001_Layer 6_edite

Ryhmävierailut

Ryhmät ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Lapin Metsämuseon tarjontaan. Pyydämme ilmoittamaan ryhmistä etukäteen.

Toivoisimme ryhmien ottavan opastuksen vierailuohjelmaanne, sillä täten saatte eniten irti museokierroksesta. Opastetulla kierroksella kuulet tarinoita ja totuuksia Lapin metsähistoriasta 1800-luvulta 1960-luvulle. Niin koululaiset kuin vanhemmat vierailijat ovat tervetulleita.

Katso Opastukset ja ohjelmat sivulta lisätietoja.

bottom of page