top of page

Koe Lapin Metsämuseo monipuolisesti

KOE LAPIN METSÄMUSEO': Welcome

Mikäli etsit jotain erilaista ja mukavaa tekemistä Rovaniemellä kesäaikaan, tervetuloa Lapin Metsämuseolle!

Esineistöä ja tarinoita

Lapin Metsämuseo kertoo tarinaa Lapin suurten savottojen aikakaudesta 1870-luvulta lähtien aina metsätöiden koneellistumiseen saakka 1960-70-luvuille. Metsäiseltä museoalueelta löytyy aitoja savottakämppiä, metsätyövälineitä, uittokalustoa ja metsätyökoneita.
 

Metsäkämppiä ja muita rakennuksia on siirretty museoalueelle eri puolilta Lappia, ja jokaisella kämpällä, tallilla ja saunalla on oma mielenkiintoinen historiansa. Myös esineillä on omat tarinansa: eräs mielenkiintoisimmista ja näyttävimmistä esineistä lienee Suomen ensimmäisellä koneellisella metsätyömaalla käytetty ”Samperin veturi”, joka löytyy museoalueelta.

Lapin Metsämuseon kokoelmia voit selata Kantapuu-tietokannassa.

Ryhmävierailut

Myös ryhmät ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Lapin Metsämuseon tarjontaan. Pyydämme ilmoittamaan ryhmistä etukäteen, sillä museomme menee kiinni yleisöltä jo syyskuun lopussa.

 

Toivoisimme teidän ottavan opastuksen vierailuohjelmaanne, täten saatte enemmän irti museokierroksesta. Opastetulla kierroksella kuulet tarinoita ja totuuksia Lapin metsähistoriasta 1800-luvulta 1960-luvulle saakka.

 

Ryhmät voivat halutessaan varata noin 1-1,5 tunnin mittaisen opastetun kierroksen museolla, hinta 90 €.

 

Koululaisryhmille opastuksen hinta on 80 €, pääsymaksua ei Rovaniemen alueen koululaisilta peritä. 

 

Sovi tulostanne lähettämällä viestiä osoitteeseen info@lapinmetsamuseo.fi. Museon aukioloaikojen ulkopuolella emme valitettavasti voi vastata puheluihin.

Räätälöidään teille mieluinen museokäynti savotoiden ja uiton kiehtovaan maailmaan!

Lapinmetsamuseo_kuvat_0001_Layer 6.jpg

Lapin Metsämuseo tallettaa, tutkii, ylläpitää ja esittää Lapin metsähistoriaan liittyvää kulttuuriperintöä ollen ainoa museo maailmassa, joka on keskittynyt Lapin metsätyön historian vaalimiseen.

Museo on pääosin avoinna kesäisin, ja halukkaille on museon aukiolojen ulkopuolella tilauksesta tarjolla opastettuja kierroksia.

 

Vuosina 2012 ja 2013 museolla oli käynnissä Savotta –Lapin Metsämuseosta kulttuurimatkailun vetovoimatekijä –hanke, jonka aikana museoalueella tehtiin mm. runsaasti korjaustoimenpiteitä.

 

Historia tulee lähelle

 

Museo esittelee Lapin historiaa esillä olevien esineiden ja rakennusten kautta. Esineistöä on esillä runsaasti ja rakennuksiin pääsee kaikkiin sisään. Osa museomme esine- ja kuvatiedoista on selattavissa Finna-tietokannassa.

bottom of page