top of page

Opastukset ja Ohjelmat

Museon opastukset ovat ammatilaisten tuottamia katsauksia joko koko museon antiin tai tiettyyn teemaan keskittyen. Meidän ammatitaitoiset oppaamme voivat tuoda vierailuusi aivan uusia tasoja joita ei välttämättä omalla kierroksella huomaa.

Opastettu museokierros Jotta todella pääset käsiksi museon antiin, suosittelemme opastettua museokierrosta. Kierroksen aikana huomiosi kiinnitetään museon merkittävimpiin antiin ja saat kuulla juttuja joita ei välttämättä normaalikierroksella pääse kuulemaan. Opastuksen kieli Suomi, ruotsi, englanti, ranska Varaukset info@lapinmetsamuseo.fi Kesto Noin 1 tunti Hinta Opastus maksaa 90€ plus kävijöiden sisäänpääsymaksut. Minimimäärä 2 henkilöä. Aukioloaikojen ulkopuolella lisäksi avaamismaksu 50€. Talvisin mahdollinen aurausmaksu. Ryhmät sopimuksen mukaan, lisätietoja info@lapinmetsamuseo.fi tai museon auki ollessa 040 53 600 80.

SamperinVeturiPieni.jpg

Kemiyhtiön metsäpäällikkö Hugo Sandberg tilasi kaksi höyryveturia Amerikasta 1910-luvulla Suomen ensimmäiselle konetyösavotalle Tulppioon Savukoskelle.

Teemaopastus: Papin pojasta Lapin keisariksi Forstmestari Hugo Sandbergin (1849-1930) elämä ja ura Hugo Richard Sandberg oli monessa mukana. Kierroksella perehdymme Sandbergin työuraan ja elämään. Näemme kuuluisan Samperin veturin. Koivun uittopirtissä istumme kuuntelemassa oppaan kertomuksia. Kahvin kera maistelemme ”Suntion pusua”. Oppaana on Samperin elämään perehtynyt MH, matkaopas (AT) Marja Jalkanen. Opastuksen kieli Suomi, ruotsi, englanti, ranska Kesto Noin 1,5 tuntia ”Samperin” opaskierroksen hinta muodostuu ryhmän koon ja tilatun kokonaispalvelun mukaan. Suositamme ryhmään n. 20 henkilöä. Pyydä tarjous info@lapinmetsamuseo.fi tai museon auki ollessa 040 53 600 80.

Kouluille Opastettu kierros metsämuseossa on elävä historian oppitunti, jonka aikana lapset tutustuvat aidossa ympäristössä mennen ajan metsätyöläisten elämään ja työhän. Metsän siimeksessä, mutta kuitenkin lähellä kaupunkia, Metsämuseo on oivallinen retkikohde: museokäynnin voi yhdistää esimerkiksi polkupyöräretkeen, ja museolla on mahdollisuus syödä omia eväitä. Pääsymaksut kouluilta Muiden kuin Rovaniemen koululaisryhmien pääsymaksu on 2€/oppilas, ja Rovaniemen kouluilta ei peritä pääsymaksua. Opastusmaksu on 80€/ryhmä. Opettajat ja koulunkäynnin ohjaajat pääsevät ryhmän mukana ilmaiseksi. Museon aukioloaikojen ulkopuolella tapahtuvista vierailuista peritään 50€ museon avaamismaksu Koululaisryhmille avoinna erikoistilauksesta Museo on normaalisti avoinna yleisölle kesäisin ja tapahtumien aikana talvella. Koululaisryhmät ovat tervetulleet ympäri vuoden. Yhteystiedot ja varaukset Ota yhteyttä osoitteeseen info@lapinmetsamuseo.fi niin räätälöimme juuri sinun ryhmällesi sopiva vierailukokonaisuus. Vinkkejä onnistuneen museovierailun takaamiseksi - Kerro ryhmälle minne menette ja miksi. Lapin Metsämuseo kertoo Lapin metsien historiaa aina 1800-luvun lopulta 1960-luvulle saakka. Aihe on helppo integroida useaan eri oppiaineeseen näkökulmasta riippuen; sopivia oppiaineita ovat esimerkiksi historia, äidinkieli, ympäristötieto, taideaineet, jne. Voimme myös yhdessä miettiä käyntinne tavoitteet ja menetelmät niiden saavuttamiseksi. - Museorakennukset ja esineet ovat ainutlaatuisia. Nuorempien vieraiden on hyvä ymmmärtää etukäteen ettei niiden turmeleminen ole sopivaa. - Opas on paikalla teitä varten. Kannattaa etukäteen sopia että opasta kuunnellaan, ja että häneltä kannatta kysyä kaikkia mahdollisia asioita mitkä mieleen tulee. - Varaa vierailulle riittävästi aikaa. Suosittelemme kouluryhmille vähintään puolitoista tuntia pelkästään kierrokselle. Otathan huomioon mahdollisen ruokailun, vessassakäynnin, ja paikalle saapumiseen kuluvan lisäajan.

Kokous- ja virkistyspäivä Lapin Metsämuseolla Lapin Metsämuseo tarjoaa mainiot puitteet savottahenkisille virkistyspäiville sekä kokouksille Metsämuseon autenttisessa ympäristössä kauniin Salmijärven rantamaisemissa. Opastetulla museokierroksella saatte tietoa alueen metsätyöhistoriasta ja tustutte rakennusten mielenkiintoisiin tarinoihin. Varaukset ja tiedustelut info@lapinmetsamuseo.fi tai museon auki ollessa 040 53 600 80

bottom of page