top of page

Lapin Metsämuseoyhdistys ry.

Lapin Metsämuseoyhdistys ry. on perustettu vuonna 1962 vaalimaan savotta- ja uittokulttuuriperinnettä sekä ylläpitämään Rovaniemen Pöykkölässä sijaitsevaa Lapin Metsämuseota. Yhdistyksen toimesta Lapin Metsämuseo avattiin yleisölle 1968.

Lapin Metsämuseoyhdistys ry:n toiminta on yleishyödyllistä kulttuuritoimintaa. Toimintaa avustavat tukijat-sivun toimijat.

Lapin Metsämuseon tavoitteena on säilyttää ja pitää esillä Lapin metsien käyttöön liittyvää aineellista ja henkistä kulttuuriperintöä. Toiminnallaan Lapin Metsämuseo vahvistaa paikallisten ihmisten tietoutta Lapin metsien käytöstä, ja avartaa ymmärrystä savotoiden ja uiton merkityksestä Lapille. 

 

Lapin Metsämuseon tallennustoiminta suuntautuu erityisesti käsityövaltaisen savotta- ja uittotöiden aikaan, noin 1800-luvun lopusta 1960-luvulle saakka. Museon kokoelmiin voi tutustua esimerkiksi Kantapuu-tietokannassa

 

Yhdistyksen ylläpitämä Lapin Metsämuseo on avoinna pääosin kesäisin. 

yhdistysry-2.jpg

Liity yhdistyksen jäseneksi! 
 

Jäsenenä saat ajankohtaista tietoa museon tapahtumista ja pääset vierailemaan ilmaiseksi Lapin Metsämuseoon museon avoinnaoloaikaan.

 

Pääsymaksu norm. 10 € / 7 € / hlö ja 20 €/perhe.  Lapin Metsämuseoyhdistys ry:n jäsenmaksu henkilöjäsenten osalta on 30 € / vuosi, yhteisöjäsenten osalta 300 € / vuosi tai muu, erikseen sovittava summa. 

 

Tule ja tuo ystäväsikin mukaan tukemaan ja tekemään arvokasta työtä Lapin ainutlaatuisen kulttuurihistorian parissa.


Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää toiminnastamme kiinnostuneille!

Jäsenhakulomakkeen voit täyttää täällä!

 

Lapin Metsämuseoyhdistys ry:n puheenjohtaja
Juri Laurila
lapinmetsamuseo.pj(at)gmail.com, 040 514 5000

Museaaliset lahjoitukset ja asiat:

Maakuntamuseon amanuenssi Heidi Pelkonen

heidi.pelkonen(at)rovaniemi.fi, 050 315 1481

Metsämuseon valokuvien myynnin hoitaa Lapin maakuntamuseon kuva-arkisto. Hinnasto on Lapin maakuntamuseon kuva-arkiston hinnaston mukainen. 

Yhteydenotot: kuva-arkistonhoitaja Anni Arvio, anni.arvio@rovaniemi.fi

bottom of page