top of page


Sahanperän Savotta -tapahtuman järjestelyt etenevät ja ohjelma alkaa hahmottumaan. Tapahtuman historiaa kunnioittaen lapsiperheiden viihtyvyys on tänäkin vuonna kaiken keskiössä. Näytteilleasettajat ideoivat pisteidensä toiminnallista sisältöä, kun järjestäjät taas keskittyvät ohjelmapuoleen. Suunnitelmissa onkin melkoinen kattaus jo tässä vaiheessa.Työtä tehdään mm. hakkuutyönäytösten järjestämiseksi. Haluamme näyttää, miten puu kaatui ja kuljetettiin suurten savotoiden aikana mies- ja hevostyönä, sekä nykyaikana konetyönä. Luvassa on myös vähän vauhdikkaampaa näytöstä, kun Rajavartiolaitos ja Pelastuslaitos panevat pystyyn vesipelastusnäytöksen. Rauhoittumaan pääsee Rovaniemen kaupungin "metsäloungeen", jossa voi vaikka levähtää riippumatossa hetken. Soppatykki, makkaranpaistoa, vohveleita/lättyjä, nokipannukahvia, mehua.. Sahanperän Savotassa ei tarvitse potea nälkää, sillä pientä korvausta vastaan voi nauttia monenlaista ruumiin ravintoa. Tapahtuman juontamisesta vastaa Juha Mäntykenttä, joka on monelle tuttu YLE:n kanavilta.


Tapahtuman pääjärjestäjä on Lapin Metsämuseoyhdistys ry, joka järjestää tapahtuman yhdessä MetsäRekry Lappi -hankkeen kanssa. Mukana järjestelyissä/tapahtumassa muun muassa Metsähallitus, Laania, Stora Enso, Ponsse, Rovaniemen kaupunki, Metsälehti, Lapin AMK, REDU, Suomen Metsäkeskus, Lapin Metsäpalvelut, Suomen Metsästäjäliitto, Rovaniemen Riistanhoitoyhdistys, Rovaniemen Metsänhoitoyhdistys ja Maakuntamuseo. Tapahtumaa sponsoroivat Metsämiesten Säätiö ja Metsäsäätiö.


Samaan aikaan vain muutaman sadan metrin päässä on Kotiseutumuseolla Sadonkorjuumarkkinat, joista voi hakea vielä kotiinviemisiksi monenlaista syksyn satoa. Matka taittuu parhaiten kävelemällä tai vaikka hevoskärryn kyydissä. Myös tapahtumabussilla siirtyminen tapahtumien välillä onnistuu näppärästi. Samalla bussilla voi liikkua pysäköintialueen ja tapahtuma-alueiden välillä.


Vielä ei ole myöhäistä hakea näytteilleasettajaksi. Sen voi tehdä alla olevan painikkeen kautta.Commentaires


bottom of page