top of page
KOE LAPIN METSÄMUSEO': Welcome

Kouluille

45017735_1947370675354662_17847513432027

Tervetuloa mielenkiintoiselle matkalle Lapin metsäiseen historiaan! Mikäli suunnittelet käyntiä Lapin Metsämuseolle, lähetä viestiä osoitteeseen info@lapinmetsamuseo.fi ja räätälöidään juuri sinun ryhmällesi sopiva vierailukokonaisuus.

 

Museokäynnin tavoitteena on täydentää kouluissa annettavaa opetussuunnitelmien mukaista opetusta.

 

Muutamia vinkkejä onnistuneen museovierailun takaamiseksi:

  • Opettaja, kerro luokallesi minne menette ja miksi. Lapin Metsämuseo kertoo Lapin metsien historiaa aina 1800-luvun lopulta 1960-luvulle saakka. Aihe on helppo integroida useaan eri oppiaineeseen näkökulmasta riippuen; sopivia oppiaineita ovat esimerkiksi historia, äidinkieli, ympäristötieto, taideaineet jne.  Voimme myös yhdessä miettiä käyntinne tavoitteet ja menetelmät niiden saavuttamiseksi.

  • Museorakennukset ja esineet ovat ainutlaatuisia. Älä käyttäytymiselläsi turmele niitä. Tulevat sukupolvet kiittävät.

  • Opas on olemassa kysymyksiä ja nimenomaan teitä varten. Sopikaa pelisäännöt ennen museolle tuloanne; opasta kuunnellaan, oppaalta saa kysyä, mutta riehuminen on kiellettyä. Antoisin vierailu syntyy syventymällä ja uppoutumalla aiheeseen.

  • Varaa vierailulle riittävästi aikaa, käytännössä vähintään puolitoista tuntia.

Koululaisryhmille avoinna erikoistilauksesta

Museo on avoinna yleisölle kesäisin ja myös talvella, koululaisryhmät ovat tervetulleet ympäri vuoden. 

Opastusten varaus info@lapinmetsamuseo.fi (p. 040 53 600 80 museon aukioloaikoina).

 

Luokkaretki Metsämuseoon!

Opastettu kierros Metsämuseossa on elävä historian oppitunti, jonka aikana lapset tutustuvat aidossa ympäristössä menneen ajan metsätyöläisten elämään ja työhön.

Metsän siimeksessä, mutta kuitenkin lähellä kaupunkia sijaitseva Lapin Metsämuseo on muillakin tavoin oiva retkikohde: museokäyntiin voi yhdistää esimerkiksi polkupyöräretken. Museolla on mahdollisuus syödä omia eväitä.

 

Pääsymaksut kouluilta

Muiden kuin Rovaniemen koululaisryhmien pääsymaksu 2 € / hlö. Rovaniemen kouluilta pääsymaksua ei peritä. Lisäksi opastusmaksu 80 € / ryhmä. 
Opettajat pääsevät ryhmän mukana ilmaiseksi. Museon aukioloaikojen ulkopuolella tapahtuvista vierailuista peritään 50 euron suuruinen museon avaamismaksu.

<< Takaisin

bottom of page