top of page


"Parempi pyy pivossa kuin 10 oksalla." Monelle nuorelle em. vanha sanan paikka aukenee vain selityksin. Eli hyvää on olla yksi varma omistus kuin 10 tavoittamattomissa. Tänne metsien havinaan tunnemme oman kaipuumme: "Kunpa omistaisi edes vähän metsää!" Ja Lapin alueen jätkäkulttuurin tuoma lumo on ikikaipuuta kuin kuulla kalketta kirveiden ja humahdusta kaatuvien puiden. Tallenteiden tuoma romantiikan hehku voimamiehistä savotoilla ja uittojen vesistöissä on osa meidän rikasta ja rakasta kulttuuriamme.

Täällä Lapin Metsämuseolla on jäljellä jälkiä tästä menneen maailman ajasta. Ajasta, jota ihastellen muistellaan, mutta samalla ajasta, josta sanotaan: "On ollut kovassa saada leipäraha, kun otsa hiessä ovat jo nuoret miehet osaansa joutuneet tyytymään." Vaan kuitenkin rikkaan parinnön savottojen ja uittojen tukkilaiset meille nykypolville jättivät ja ihan oikeina seteleinäkin Lapin alkaa kukoistaa. Ja on se niin vahva tuo havupuiden ja koivuleimikoiden perinne, että ansaitsee se ihan ikioman Lapin Metsämuseon.


Lapin Metsämuseoyhdistys juhlii keskiviikkona 7.9.2022 60 vuotista taivaltaan. Juhlimme sitä klo 14.00 alkaen kutsuvieraiden, jäsenten ja muiden vieraiden kanssa


Ohjelma


Tilaisuuden avaus


Rovaniemen kaupungin terveiset


Kenttäruokailu


Metsäpakina

Unto Matinlompolo


Opastetut kierrokset/vapaata seurustelua

Oppaina Marja Jalkanen ja Maria Nurmela


Haastekilpailu


Viihteellinen musiikkiesitys

Jukka Lampela


Vapaa pääsy.


Osoitteemme on Metsämuseontie 7.


Olet sydämellisesti tervetullut osallistumaan tähän 60-vuotisjuhlaamme! info@lapinmetsamuseo.fi

Comments


bottom of page