top of page

Savotta-hankkeen aikaiset museorakennusten restaurointityöt valmistuivat ajallaan, ja entinen metsäteknikon virkatalo koki täydellisen muodonmuutoksen.


Lapin Metsämuseon museorakennusten restaurointityöt Savotta-hankkeen osalta valmistuivat kaikki ajallaan. Uusitut pärekatot, kengitykset ja pieteetillä toteutettu metsäteknikon virkatalon ennallistava remontti olivat iso urakka. Kulttuurihistorialliset arvot huomioon ottava restaurointityö edesauttaa Lapin Metsämuseon museorakennusten ja näin myös savotoiden aineellisen historian säilyvyyttä myös tuleville sukupolville.


Metsäteknikon virkatalon uudistus toteutettiin ns. ennallistavan korjausrakentamisen periaattein. Näin ollen asiakaspalvelupuolen sisätilan hirsiseinät jätettiin näkyville ja sisätiloissa pyrittiin tuomaan esiin talon alkuperäistä henkeä säilyttämällä talon alkuperäistä rakennetta siinä määrin kuin se oli mahdollista. Uudesta tilasta huokuu entisaikojen tunnelma, vaikka mukana on tietysti myös osin täysin uusiakin elementtejä.


Virkatalo toimii tästä eteenpäin asiakapalvelutilana, jossa toimii myös pienimuotoinen museokauppa ja kahvila. Museokaupan tuotteet ovat paikallisten käsityöläisten ja taiteilijoiden tuotantoa, ja tuotevalikoimassa on mukana mm. koruja, neulomuksia, puukkoja ja kortteja. Lisäksi kaupastamme löytyy myös metsätöiden historiaan ja Lappiin liittyvää kirjallisuutta. Museovierailun lomassa on mukava istahtaa nauttimaan vaikkapa kupillinen kahvia.


Uuteen asiakaspalvelutilaamme ja useisiin museorakennuksiin pääsee nykyään myös pyörätuolein.


Tervetuloa vierailulle!
Comments


bottom of page