Metsämuseontie 7, 96460 Rovaniemi, Finland

• White Instagram Icon

©2019 by Lapin Metsämuseo - Forestry Museum of Lapland. Rekisteri- ja tietosuojaseloste. Proudly created with Wix.com

Ajokampevaraston ja tallin kengitys valmistui suunnitelmien mukaisesti ennen juhannusta.

Valokuvista saa hieman käsitystä siitä kuinka käsityövaltaisesta työstä hirsirakennusten kengittämisessä on kyse. Betonianturoiden valamisen lisäksi molemmista rakennuksista vaihdettiin hirsiä; ajokampevaraston alin hirsikerros poistettiin kokonaan ja tallista vaihdettiin useampia hirsiä eri puolilta rakennusta. Lopputulokseen olemme kaikki tyytyväisiä; rakennukset tulevat pysymään paikoillaan myös seuraavat vuosikymmenet!

Työt jatkuvat pärekattojen parissa venekatoksen katon purkuhommilla. Ensi viikon perjantaina museon 50-vuotisjuhlissa 20.7.2012 yleisöllä on mahdollisuus oppia sekä päreiden valmistuksen saloja että osallistua pärekaton korjaukseen restauroijakisälli Marko Korkeasalon johdolla!

Ajokampevaraston alin hirsi poistettiin kokonaan, tilalle valettiin betonianturoita. Kuvassa Marko Korkeasalo.

Anturoiden valu tehtiin käsityönä. Sakari ja Janne Marjeta ahkeroivat.

Pikku kaivurista oli iso apu maa-aineksen kaivamisessa. Ohjaimissa Marko Korkeasalo.

#selfexploration #discovery