top of page

Hei kaikille. Minut valittiin Lapin Metsämuseoyhdistyksen puheenjohtajaksi yhdistyksen vuosikokouksessa ja haluankin kiittää luottamuksesta. Nyt kun olen muutaman viikon sisäistänyt toimintaa ja tutustunut Museon toimintaan, olen ilokseni saanut huomata, miten mahtava porukka museon eteen tekee töitä. Nyt kun saimme valittua myös uuden sihteerin, asiat alkavat organisoitumaan entistä paremmin. Ainakin uskon siihen vahvasti.


Kesä tulee nopeasti ja tavoitteemme on avata museo yleisölle kesäkuun alussa. Sitä ennen on vielä paljon tehtävää. Museolle pitää etsiä henkilöstö, joka vastaa museon toiminnasta aina syyskuun loppuun saakka. Vielä pohditaan, palkataanko henkilöt suoraan yhdistykselle, vai voisiko viime kesän tapaan alue olla paikallisen yrittäjän käsissä. Ihan kauheasti ei ole aikaa miettimiseen jäljellä. Paikat pitää talven jäljiltä siistiä ja laittaa näyttelyt kuntoon. Saattaahan joku haluta ylioppilasjuhlatkin museolla jälleen pitää, eli perinteiset kevättalkoot ovat kohta ajankohtaisia. Ne päätettiinkin pitää 26. ja 28. toukokuuta klo 10-17. Toivotaan, että jäsenistö osallistuu runsaslukuisena talkoisiin. Itse olen perinteisesti osallistunut talkoisiin aina kun se on ollut mahdollista. Pidän erityisesti siitä, että voin olla osa minulle niin tärkeän metsähistoriamme ylläpitämistä, voin auttaa muita tekemään alueesta viihtyisän ja nauttia myös yhteishengestä, joka talkoissa aina vallitsee. Ulkoilma on tietenkin aina plussaa.


Koska metsähistorian ylläpito ei ole vain hallinnollista kokoustamista ja päätöksentekoa, pyrimme etsimään uusia tapoja tarjoata halukkaille tilaisuuksia osallistua toimintaan. Museolla on aina jotain pientä korjattavaa ja parannettavaa. Eiköhän sieltä löydy mielenkiintoista tekemistä kaikille niille, jotka tykkäävät tehdä jotain. Uusille ja vanhoille jäsenille onkin suunnitelmissa mukavia yllätyksiä. Yhdistyksen jäsenyys onkin oiva tapa osoittaa arvostustaan jätkille, kympeille, kämppäemännille ja muille savotoiden sankareille, joiden työn tuloksena Suomi on noussut nykyisenlaiseen kukoistukseensa.


Haluan toivottaa kaikille metsähistorian ystäville oikein aurinkoista kevättä.


Juri Laurila

Puheenjohtaja

Comentários


bottom of page