top of page

Hei! Minä olen Saana ja olen metsämuseolla kesätyöntekijä tänäkesänä (2020)! Olen aina ollut kiinostunut ihmisen yhteyteen luonnonkanssa. Tänäkesän ensimmäisellä metsämuseoreissulla oli oiken mukava pohdiskella, kuinka erinlaista on ollut elää ennen nykyistä teknologiaa. Rakennukset, esineet ja kuvat antavat eläytyä osaan Lapin historiaa. Lapin Metsämuseo on kaiken päälle kauniilla paikalla rannanvieressä, joka on tarpeeksi luontoisa että näin ensimmäisellä vierailullani jäniksen.


Olen itse suomalainen, ja opiskelen IB-linjalla. Tykkään oppia ja opettaa kaikkea mihin on mahdollisuus. Olen asunut lapsena Kiinassa, jossa huomasin arvostaa omaa maata ja kultuuriani toisten keskellä. Jokaisella kansalla on oma historia. Metsämuseolla pystyn oppimaan sydämmeni lähimmän kansan historiasta, sekä toivottavasti jakamaan sitä kaikille kiinostuneille.


Museolla on kivoja kertomuksia ja tarinoita, joita voi lukea ympäri musoa olevissa korteissa. On mukava huomata että esineet, joilla jotkut ovat saaneet elantonsa, voivat hoivalla selvitä aikojen läpi. Rakennukset, joita on tuotu paikalle, ovat kauniit. Niissä tuntee jopa 1900-luvun alun elämän. Kahvilassa on myös tietoa ja tunteilua viihtyisässä oleskelutilassa, joka on rakennettu vuonna 1937. Sieltä saa tietenkin myös naposteltavaa.


Tule ihmeessä käymään!


- Saana
Comments


bottom of page